מתהפכים בכיף. כפר אז"ר 5.8.18

שיעור 8 ואחרון

היי בנות. לא להאמין, איך עברה לה תקופה… היום היה השיעור האחרון שלנו לסדנה
כמה הבנות עברו בתקופה הזאת, כמה גדילה והתפתחות… איזה תענוג להיות חלק מהמסע הזה שלכן 
אני רוצה להודות לכולכן על ההתמדה משבוע לשבוע, על זה שבאתן, הקשבתן השתתפתן ויישמתן. תודה על הבמה שנתתן לי, על הזכות ללמד ולשתף מהידע שלי ומהניסיון.

חצי גלגול ג'ודו

מי שעדיין בשלב ההתהפכויות, אז לעשות רגיל, ממש עד להנחת ראש על הצד. 
מי שכבר מתהפך ולקראת זחילה, אנחנו מכניסות את היד שלנו מתחת לבית החזה שלהם ואוחזות בזרוע ובמרפק, וכמו בגלגול רגיל 
תחילות לקרב את המרפק לכיוון בית החזה, אבל הפעם משאירות אותם במרכז, על הבטן. ככה אנחנו מלמדות העברת משקל קטנה בשליטה. עכשיו עם היד הפנויה שלנו מכופפות את הרגל הנגדית ונותנות קונטרה לכף הרגל לדחיפה- כמו בתרגיל לעידוד זחילת גחון. זה יוצר את הקישור בין האלכסונים בצורה מדוייקת.
 
רפלקס בלימה
לקראת גיל 5 חודשים מערכת שיווי משקל מתחילה להגיב לתחושת נפילה ברפלקס בלימה. זהו רפלקס חשוב ביותר שנשמר בגופנו עד הזיקנה, ושומר שלא נקבל מכה בראש 🙂 הרפלקס זקוק לגירוי מתאים על מנת להתעורר ולהיכנס לפעולה. בתחילה נראה אותו כשהושטת ידיים איטית קדימה, ובהמשך הוא מתעורר בין רגע.
נשב בישיבת ברכיים עם פישוק קל, ונניח את התינוקות בישיבה דומה בין הרגליים שלנו, כשאנחנו אוחזים בבית החזה. 
נטפח על בית החזה (כמו טרזן :-)) 
נספור עד 3 ובמהירות נוריד את התינוקות לכיוון הרצפה, כשהרגליים נשארות באותו מנח. חשוב להחזיק ככה שהראש לא יקבל מכה במקרה שרפלקסהבלימה עדיין לא מעורר. מי שכבר קצת עולה על 6, אפשר להשאיר אותם במנח הזה, ולהניע אותם קצת קדימה ואחורה לדמות את תנועת הרוקינג.

תינוקות מוסיקליים

עשינו כמו משחק הכיסאות עם התינוקות. לא מצפה שתעשו את זה כמו שעשינו בבית, אבל אני כן מציינת את זה כאן, כי מאוד חשוב לקראת השלבים הבאים "ליידד" אותם עם מצבים של נפילה, איבוד שיווי משקל, ובכלל תנועות פתאומיות ולא מתוכננות שקורות המון בשלב ההתפתחותי הזה באופן טבעי- התגלגלות מהשטיח לרצפה הקרה, ניסיון לזחילה ונפילה על הפנים, זחילה מעבר למשהו ואז נפילה… ככל שתחושת הנפילה תהיה מוכרת, כשהיא תקרה, גם אם הם יקבלו מכה, זה לא יגרום להם להפסיק לנסות. מאוד חשוב!! אם תינוק מנסה לזחול ונבהל ממה שקורה לו, הוא לא ינסה את זה שוב. בנוסך חשוב להבין שככל שהתינוק חווה נפילה במקום של בהלה רפלקס הבלימה לא יכול להיכנס לפעולה, ולכן שלב הזחילה על 6, המעבר לישיבה, וכמובן ההליכה עלולים להתעכב.

מנשאי גב
תהליך של תנועה לתינוקות, ותהליך של הקשבה חושית עבור האימהות. עבורם- הם במקום הכי טבעי, נישאים על ידיכן, קרוב קרוב ורואים את העולם. עבורכן- ללמוד לחוש אותם לא דרך העיניים… כולם נהנו ושיתפו פעולה והיה פשוט מקסים!! 
אני מאוד ממליצה, החל מגיל 5 חודשים לשאת את התינוקות על הגב. יש היום המון מנשאים שהופכים את המשימה לממש קלה. זה טוב לגב שלכן, ומעולה להתארגנות השלד והשרירים שלהם. ממליצה בחום.
 
ועוד כמה דגשים שלי להמשך הדרך:
 
מלא מלא מגע
הדבר שהכי הייתי רוצה שיישאר לכן ממני, ותקחו אותו לכל קשר (אימהי, זוגי, חברי) שיהיה לכן בעתיד, הוא שלמגע יש יכולות קסם. הוא יקרב לבבות מרוחקים, הוא יעצים מילים, הוא ייתן ביטחון, ירגיע כאב פיזי ורגשי, יעזור להפחית מתחים, וייצור אינטימיות. במהלך הסדנה נחשפנו להמון סוגי מגע: עמוק, קליל, טפיחות, שפשופים, דגדוגים, ליטופים, מרקמים שונים, ועוד ועוד. כשיש קושי, לדוגמה התינוק לא נינוח, עייף, לא מבינים מה הוא רוצה, לפעמים פשוט לשבת על הרצפה ולהקפיץ את האגן, לטפוח על בית החזה יעשה קסם. יחזיר אותנו ואותו לכאן ועכשיו, ומשם נוכל לתת מענה לקושי.
 
תנועה תנועה תנועה
לא היה שיעור אחד שלא רקדנו עם הקטנים על הידיים, בהמון וריאציות שונות ומשונות. חוויית ה תנועה היא קריטית להתפתחות תקינה. כשהם קטנטנים זה מרגיע, מחזיר לרחם, אח"כ מתפתחים רפלקסים של שיווי משקל, איזון הגוף לקו האמצע, בהמשך התינוקות לומדים לשלוט בתנועה ובהעברות המשקל, והיום הוספנו אלמנט חדש של רפלקס בלימה. רפלקס חשוב ביותר השומר על הראש ומרכז הגוף במקרים של נפילה. מי שזוכרת, דיברתי הרבה מאוד על תנועה גם בהקשר של תחושת ביטחון, התמודדות עם שינויים (במרחב ובנפש), התמודדות עם נפילה ואיבוד שליטה – עניינים עמוקים מאוד, שיושבים על הבסיס המוטורי – רגשי של יכולת התינוק להרגיש בטוח בחויית התנועה
אז… שימו מוסיקה ופשוט תרקדו איתם. תיפלו יחד ולבד, תעבירו משקל ובעיקר תהנו 🙂
 
מאחלת לכולכן המון הצלחה בהמשך הדרך, כניסה למסגרת /מטפלת וחזרה לעבודה.
אני כמובן אעדכן כשתיפתח סדנת ההמשך שתעסוק בזחילה על 6 ומעבר לישיבה 🙂
ואם לא יסתדר, ניפגש בילד הבא…
חיבוק גדול
ורד
עוד בנושא :
צור קשר
שאלות? התייעצות?
צור קשר

פנו אלי בשאלות והתייעצות:



קידום אתרים אורגני קידום אתרים אורגני